Moldova are nevoie şi vrea autostradă!

Dezvoltarea infrastructurii a constituit mereu o prioritate majoră pentru toţi cei implicaţi în activitatea economică şi socială, atât pentru autoritatea politică, cât şi pentru diferiţii actori privaţi sau pentru societatea civilă. Particularităţile proiectelor de investiţii în infrastructură atrag şi categoria organizaţiilor private care analizează decalajele de infrastructură ca potenţiale oportunităţi sau impedimente pentru afaceri.

Aceasta este şi misiunea declarată a iniţiativei civice „Moldova vrea Autostradă”, care doreşte „să asiste” la construcția autostrăzii Ungheni – Târgu Mureș. Prin această campanie, organizatorii îşi propun să reprezinte societatea civilă în discuţiile cu autoritatea publică privitoare la necesitatea racordării regiunii istorice Moldova la viitoarea reţea naţională de autostrăzi. Conform grupului de iniţiativă, „autostrada Ungheni – Târgu Mureș ar însemna liantul care facilitează apropierea dintre oameni, unește localități, regiuni, provincii, țări. Construcția acestei autostrăzi nu trebuie să rămână doar un subiect preferat pentru dezbateri și argumentări prolixe deoarece aceasta este vitală pentru dezvoltarea sustenabilă a mediului economic și social”.

Asociaţia Chronos salută demersul „Moldova vrea Autostradă, sperând ca acţiunea organizatorilor din spatele iniţiativei să fie un exemplu de urmat pentru societatea civilă românească, care trebuie să înţeleagă că fără virtutea civismului nu poate să devină un partener serios de dialog pentru puterea politică.