Gala „Oamenii Timpului”

În virtutea misiunii sale și a implicării comunitare pe care a dovedit-o și în ultimul sfert de veac, revista de cultură contemporană TIMPUL patronează, începând cu anul 2014, Gala OAMENII TIMPULUI. Scopul evenimentului este cel de recunoaștere publică a acelor personalități și/sau organizații, din plan local, național și internațional, care contribuie la dezvoltarea culturală și instituțională a spațiului românesc, în spiritul valorilor proprii unei societăți democratice.

Ediția I a Galei OAMENII TIMPULUI va încheia, pe data de 13 decembrie 2014, prin ceremonia de acordare a Premiilor OAMENII TIMPULUI, o campanie de promovare a valorilor Iașului, gândită în termenii unei reverențe pe care întreaga comunitate este datoare să o facă față de personalitățile care, prin rezultatele profesionale de excepție obținute în cursul acestui an, întăresc blazonul orașului.

Evenimentul va avea loc pe 13 decembrie 2014 în Sala Mare a Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Iași și va debuta cu o dezbatere referitoare la jurnalismul cultural și implicarea socială, la care vor participa cele mai autorizate voci ale domeniului din plan național.

Ca urmare a unui proces de documentare realizat prin raportare la anul în curs, organizatorii vor înainta membrilor Juriului Național câte 5 nominalizări pentru fiecare dintre următoarele domenii:

  1. Literatură
  2. Arte
  3. Educație și cercetare
  4. Societate civilă
  5. Diplomație culturală
  6. Memorie & Istorie
  7. Jurnalism cultural
  8. Tinere valori
  9. Sănătate
  10. Antreprenoriat

Juriul Național al Galei OAMENII TIMPULUI este format din 10 personalități marcante în plan național și internațional, fiecare dintre acestea propunând, dintre nominalizați, premiul pentru câte unul dintre cele 10 domenii.

Mai multe informaţii AICI